Skip to content

De Uitvaart

about-begraafplaats

Locatie van de afscheid

Ik ben niet gebonden aan een verzekeringsmaatschappij of een keten van uitvaartondernemers waardoor u voor vrijwel elke locatie kunt kiezen.
De uitvaartbijeenkomst kan plaats vinden in een kerk, een aula van een crematorium of uitvaartcentrum. U kunt echter ook voor een minder traditionele locatie kiezen zoals een geliefd restaurant of een clubhuis. Zelf een heel intieme bijeenkomst bij u thuis behoort tot de mogelijkheden.

Begraven of Cremeren

De keuze tussen begraven en cremeren is een persoonlijke keus.

 

visie-sjaan
dandelion_640_2

Rituelen

Rituelen, gebaren en symbolen kunnen houvast bieden. Ze kunnen dienen als bindmiddel tussen de periode die afgesloten wordt en een nieuwe periode die nog niet te overzien is. Soms is het ook gewoon prettig om iets te kunnen “doen”.
Je kunt denken aan bv de bril van de overledene opzetten als afronding van de laatste verzorging. Zelf de kist sluiten als de tijd daar is. Ook een kaars aansteken tijdens de uitvaart kan symbolische waarde hebben of de as uitstrooien op een dierbare plek.
Samen kijken we welke gebaren of rituelen voor u van waarde kunnen zijn.

Na de Uitvaart

Wij hebben enkele dagen intensief samengewerkt in een hele intieme periode en ik vind het goed om samen met u terug te kijken. Heeft u dat gevoel ook dan maken we een afspraak. In dit gesprek kijken we terug: was het naar wens, kan ik nog iets voor u doen?
Op deze manier ronden we de samenwerking passend af.