Skip to content

Kosten

bloem
Kosten zijn, naast alle emotionele aspecten, zeker een factor om rekening mee te houden.

In een voorgesprek in alle rust kan veel duidelijk worden wat betreft de kosten van de uitvaart maar het blijft natuurlijk altijd afhankelijk van de keuzes die u maakt voor wat betreft begraven of cremeren, consumpties tijdens condoleance, een advertentie, het vervoer enz.
Samen met u streef ik er altijd naar, ook als er geen voorgesprek geweest is, om de uitvaart binnen uw budget te realiseren. Ik hou het transparant en overzichtelijk en zal zo spoedig mogelijk een begroting opstellen.

Basic-of budget uitvaart
Tegenwoordig bestaan er (vooral internet)bedrijven die zgn. basic- of budget uitvaarten aanbieden. Deze uitvaarten zijn van alle extra’s ontdaan, zelfs van persoonlijke begeleiding.
Ik kan u zo’n uitvaart niet bieden omdat ik het persoonlijke aspect te belangrijk vind. Ik kan wel samen met u kijken hoe we de kosten zoveel mogelijk kunnen beperken. Want een mooie uitvaart hoeft niet duur te zijn.
Ik heb ervaring met het organiseren van een uitvaart met bescheiden middelen.

Verzekering

Als onafhankelijke uitvaartonderneming werk ik samen met vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen. Het hoeft voor u dus geen enkele belemmering te zijn om zelf uw keuze te maken voor Sjaan Vliegen Uitvaartbegeleiding.
Een naturaverzekering levert diensten die geleverd worden door een aan hen verbonden ondernemer. Als u beslist om de uitvaart door mij te laten verzorgen, zal de verzekering een bedrag uitkeren. Dit bedrag is meestal gebaseerd op een door de verzekering bepaalde uitvoering. Deze uitvoering kan ik ook voor dat bedrag leveren.

Een kapitaal- of sommenverzekering keert altijd een vast bedrag uit dat u naar eigen inzicht kunt besteden. Ook al staat de naam van een andere onderneming op de polis dan nog bent u vrij in uw keuze van uitvaartonderneming.
U bent nooit verplicht, niet bij een kapitaalverzekering en ook niet bij een naturapolis, om de verzekering direct te waarschuwen bij een sterfgeval en de uitvaart te laten regelen door de aan hen verbonden uitvaartondernemer.

 

visie-sjaan
about-begraafplaats

Voorgesprek

Praten over de dood, en zeker praten over de uitvaart, wordt gelukkig steeds vanzelfsprekender, daar hoef je niet oud of ziek voor te zijn. En het is allang niet meer vreemd om kennis te maken met degene aan wie je jouw uitvaart in handen wilt geven.
Voor zo’n voorgesprek kom ik vrijblijvend bij u langs. Tijdens deze bespreking kan ik u informeren en adviseren om uw specifieke wensen rondom de uitvaart goed in kaart te brengen. Dit gesprek wordt vastgelegd in een dossier zodat als het moment daar is, ik er voor kan zorgen dat uw wensen uitgevoerd worden.

Na dit gesprek kan ik meestal ook een redelijk goed inzicht in de kosten geven.